Til indhold
HURTIG LEVERING 1-3 HVERDAGE GRATIS LEVERING FOR KØB OVER 499,- AFHENT OG BYT I BUTIK

International Pizzadag 2023

International Pizza dag 2023

International Pizza dag fejres hvert år den 9. februar, og dagen er dedikeret til en af verdens meste elskede fødevarer: pizza! 🍕 

Oprindelsen af pizzaen kan spores helt tilbage til Grækenland og Egypten, hvor fladbrød var toppet med forskellige ingredienser, men det var altså først i det 18. århundrede, at pizza som vi kender det den dag i dag, begyndte at tage form i byen Napoli i Italien.

International Pizza dag er en dag for pizzaelskere over hele verden, og er en exceptionel god årsag til at menuen skal stå på pizza den 9. februar 🤤


Hvad skal man bruge for at bage en pizza?


For at lave en pizza, skal du bruge følgende ingredienser og udstyr:

Ingredienser:

  • Pizzadej (enten købt eller hjemmelavet)
  • Tomatsauce eller hakkede tomater
  • Mozzarella ost (eller anden fortrukken ost)
  • Toppings efter eget valg (eksempelvis pepperoni, svampe, løg, peberfrugter mm.)

Udstyr:

Valgfrit udstyr:

Tjek eventuelt vores side med alle vores favoritprodukter til International Pizza dag lige HER 

Hvilken pizzasten skal man bruge?


Den klassiske pizzasten findes i mange udgaver efterhånden, og de mest brugte er enten i stål eller i sten. Den vigtigste forskel mellem de to materialer er, hvordan de leder og holder på varmen, når du laver pizza.

En pizzasten i stål er en god varmeleder, hvilket betyder at pizzastenen opvarmes hurtigt og jævnt. Dette er en fordel til at opnå en sprød bund på pizzaen. Dog afkøles stål også hurtigt igen, når det tages ud af ovnen, hvilket kan påvirke den samlede tilberedningstid for pizzaen.

En pizzasten i sten derimod er ikke en lige så god varmeleder, som en pizzasten i stål, men den holder fremragende på varmen. En pizzasten i sten vil tage længere tid at varme op, end i stål, men når den er varm, vil den holde varmen i længere tid. Det kan hjælpe med at holde pizzaen ved en konstant temperatur under hele bagningen, og resultere i en mere jævnt tilberedt pizza.

Både en pizzasten i stål og en pizzasten i sten har altså sine fordele, og i sidste ende er det ens personlige præference der bør gælde.

Boligkrams favorit opskrift på pizzadej

Pizzadej og hvilken opskrift, man foretrækker, er en personlig præference, men her hos Boligkram har vi vores helt egen favorit opskrift, og den får du som en bonus lige her:

Ingredienser:

  • 5 g. gær
  • 2,5 dl. koldt vand
  • 500 g. pizzamel (Tipo 00)
  • ½ tsk (5 g.) salt

Fremgangsmetode:

  • Rør gær ud i vandet og tilsæt mel og salt, rør i 5 minutter
  • Kom olivenolie ud på bordet, og vend dejen så alle sider er dækket
  • Lad dejen hvile i 20 minutter imens den er tildækket
  • Skær/del dejen ud i 2, og lad dem hæve tildækket i 2 timer. Sæt den derefter på køl i 6-12 timer

Skal du lige toppe den med en super lækker tomatsauce, så får du en opskrift her - alle ingredienserne skal blot mikses sammen:

Tomatsauce:

  • 1 ds. hakket tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk. oregano
  • 1 tsk. paprika
  • 1 spsk. paprika
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. peber